sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Muumioita ja mielettömyyttä - Mummies and mindlessness


Museot ovat sulkeutumassa koronan leviämisen vuoksi, joten kävin Kiasmassa - ensimmäistä kertaa. Arkkitehtuuri oli näyttävää, mutta teokset kaameita. Arvostan kyllä nykytaidetta, jos se on esteettistä ja puhuttelevaa, mutta tällä kertaa kaikki teokset olivat rumia ja vastenmielisiä. - I went to Kiasma, the museum of modern art, just before corona lockdown, and the architecture was worth seeing but all the "artwork" was absolutely horrible.


Tämä oli ainoa hieno teos. - This was the only tolerable art piece.


Eduskuntatalon edessä oli salaliittoteoreetikoiden mielenosoitus Suomen itsenäisyyden ja vapauden puolesta. - Demonstration for freedom and sovereignty in front of the parliament house.


Amos Rexin kaunis aula. Värjöttelin tunnin ulkona päästäkseni sisään. -
Beautiful entrance of Amos Rex art museum.


Egypt exhibition


Ptah-jumala, joka loi maailman ja muut jumalat ajatuksillaan. - Ptah was the god who created the world and other gods with his thoughts.


Sekhmet oli auringonjumala Ra:n leijonapäinen tytär, jolla oli voima sekä tuhota että parantaa ihmiskunta. - Sekhmet was sun god Ra's lion-headed daughter who had the power to both destroy and heal humankind.


Muumioita ja sarkofageja. - Mummies and sarcophaguses.


Helmiäisverkolla koristeltu muumio. - Mummy decorated with pearls.


Näyttelyn sisäänkäynti. - Entrance to the exhibition.


Kaupungin kauniita jouluvaloja. - Beautifully lit city.


Vapianon joulu. - Restaurant decoration.

En käytä maskia, ellei ole pakko, mutta olen toki varovainen. -
I'm careful of course but I won't use the mask unless I have to.8 kommenttia:

 1. Oi miten kertakaikkisen kivaa että toit tämän kaiken tännekin katsottavaksi ❤️ Ihanko tosi odottelit ulkona tunnin? Respect 🙂 Olen käynyt Kiasmassa vain kerran, Ateneumissa useamman kerran, muun muassa yhdessä nykytaiteen näyttelyssä. Osaksi mielenkiintoista, osaksi harmittavan mälsää ja häiritsevää. Huvittava nimi tuo Ptah 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonotti siellä moni muukin. 😊 Tunnilta se ainakin tuntui, mutta tulipa samalla tsiigailtua keskustassa vilistäviä ihmisiä.

   Alan jo vähän tympääntyä museoihin tuon museokortin ansiosta, mutta välillä on todella hätkähdyttäviä ja upeita näyttelyitä. Ja kortin ansiosta voi ottaa riskin ja vain piipahtaa. Tai käydä uudestaan jotain hienoa teosta katsomassa.

   Poista
 2. Minulla on Kiasman käynnistä jo aikaa. En odota sen näyttelyistä paljoa, mutta itse tila on kiva. Toisinaan kyllä nykytaide houkuttelee leikkimään. Vuosia sitten yhden sellaisen nähtyäni järjestin silloisessa asunnossani elämysnäyttelyn kokemani näyttelyn innoittamana. Näyttely oli avoinna vain yhden päivän ja sen jälkeen koko asuntoni oli aikamoisessa sotkussa - varsiin kylpyhuone, joka oli kynttilöiden noesta mustana lattiasta kattoon asti. Mutta hauskaa oli. Minunkaan näyttelyssäni ei ollut yhtään oikeasti hienoa työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse olla hienoa, mutta olisi edes siedettävää eikä oksettavaa. 😄 Ainoa siedettävä teos tuolla oli yläkerran videoinstallaatio. Muut työt olivat niin hirveitä, että halusin vain pois sieltä. 😄

   Poista
 3. Minustakin itse Kiasman rakennus , sisältä ja ulkoa oli näyttävämpi kuin ne teokset siellä silloin kun kävin.Vau, tunnin odottelu kylmässä, respect! Mutta hieno näyttely,kiitos virtuaalikierroksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunti menee helposti Helsingin ihmisiä tuijotellessa. 😄
   Kiasma oli kyllä suuri pettymys. Valehtelematta olisin itse voinut täyttää koko museon omilla taideteoksillani ja hienompi olisi tullut! Odotin paljon enemmän kuuluisalta äänitaiteilijaltakin. Kammottavan tylsää ja rumaa kaikki. Paitsi yläkerran video, mutta ei sekään tehnyt vaikutusta.

   Poista
 4. Olipa hienoa päästä näihin näyttelyihin upeiden kuviesi välityksellä.
  Olet kärsivällinen, kun jaksoit odottaa sisäänpääsyä. Kesällä ei niin haittaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos näistä on iloa. Ateneumin Magnus Enckell -näyttely oli mielestäni paras kaikista.

   Poista