lauantai 28. marraskuuta 2020

Korona-ajan kiellettyjä nautintoja - Corona-guilty pleasures


En ole nähnyt miestäni yli kuukauteen, koska hän oli marraskuun alussa mökillä isänsä kanssa, sairastui koronaan ja joutui luonnollisesti eristykseen, ja nyt kahden viikon kuumeilun ja yskän jälkeen hänellä on edelleen lieviä oireita. Maku- ja hajuaisti eivät ole vieläkään palautuneet ja ääni on edelleen maassa. Minulla oli itsellänikin pientä lämpöä ja kurkkukipua, mutta koronatesti oli negatiivinen, koska luultavasti olen sairastanut koronan jo maaliskuun alussa. Immuniteetti tosin kestää vain kolme kuukautta, joten en uskalla nähdä miestäni ennen kuin hän on täysin parantunut.

Olen viettänyt aikaani lasten kanssa, käynyt ravintoloissa ja käyttänyt museokorttiani, jonka hankin juuri ennen epidemian alkua. Maanantaina museot sulkeutuvat taas kolmeksi viikoksi, joten tänä viikonloppuna on viimeinen tilaisuus käydä museoissa ennen joulua. Sairaana en tietenkään käynyt missään, vaan pysyttelin kotona, ja käytän maskia julkisissa tiloissa, vaikkei se minua itseäni suojaa. Mieheni isäkin käytti varmasti kaikkia varotoimenpiteitä, mutta sai silti koronan, joten ei voi muuta kuin toivoa parasta. On suoranainen ihme, etten itse sairastunut. Näiden kuuden vuoden aikana olen tavannut miestäni lähes päivittäin, mutta sairastumista edeltävän viikon hän oli mökillä ja sen jälkeen olemme vain soitelleet. Miehellä on ikävä, koska eristys on ollut tavattoman tylsää, mutta itse olen jo tottunut tähän yksinäiseen elämään. On kerrankin aikaa keskittyä itseensä ja lapsiin ja miettiä elämänsä suuntaa.


Magnus Enckell exhibition at Ateneum art museum. This painting is incredibly realistic and it actually reminds me of us a bit.

Enckell has also made the beautiful altar glass paintings of my hometown church - Keski-Porin kirkko.


Boys on the beach. Love the colours.


Virgins by the spring.


Strangely erotic altar painting.


Narcissus


Women at a cathedral in Paris.


Self portrait


Boy and the sail. Love the vivid water.


Wine and dine with a friend - Aleksanterinkadun Amarillo.


Scampi e spinaci at Vapiano. Just like old times when I was still single and went to Vapiano often - but this time it felt a bit lonely.


I haven't seen my boyfriend for a month because he got corona and has been isolated ever since. He had fever and cough for over two weeks and his sense of taste and smell still haven't recovered. But he's getting better - if the boredom doesn't kill him. I only got mild symptoms and tested negative.

So I've spent time with the kids, gone to restaurants and museums (not while being sick though), used the mask and been careful in every way. My boyfriend contracted corona from his father who had been very careful all the time. It's a miracle I didn't catch it because usually we see each other every day but the week before getting sick my boyfriend was at the cottage. I've been busy with work and I've actually enjoyed this time being alone or with my kids because I've had time to think about my own life for a change.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti