sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Mustion Linnan kummitukset - Ghosts of Mustio Manor

 


Happy Halloween! Or Samhain tai Pyhäinpäivää! Kävimme Mustion Linnan kummituskierroksella. Itse Halloween-tapahtumaan emme tänä vuonna osallistuneet, koska liput myytiin loppuun. Kartanon puisto oli koristeltu teeman mukaan ja opas kertoi sisällä mielenkiintoisia tarinoita linnan entisistä asukkaista, kohtalokkaista naisista, kuninkaista, rakastajattarista ja tietenkin kummituksista, joita linnassa on nähty peräti neljä. Onnistuin ehkä ottamaan kuvan viidennestä, jos katsot viidettä kuvaa ja kurkistat peiliin. Siellä näkyy kasvoton mieshahmo, joka ei todellakaan ollut vieraiden joukossa....

We went to Mustio Manor ghost tour and heard many wonderful stories of previous owners, kings and mistresses, and the many ghosts seen in the manor. I think I took a photo of one... If you look at the fifth photo you see a faceless man in the mirror who was not among the guests.
Tässä salissa kuulemma vaeltaa valkopukuinen nainen kynttilät käsissään. - A woman in white wanders through these halls with candles in her hand.

Peilin kummitus! - Ghost in the mirror!
Mies puussa. - Man in the tree.
Ghost portrait ❤


8 kommenttia:

 1. Olen Mustion linnasta lukenut ja kuullut ja valkopukuinen nainenkin on tarinoista tuttu. En ole koskaan kuitenkaan tuolla vieraillut. Puitteet ovat kyllä mahtavat kummitustarinoille. Ja varmaan monenlaisille muillekin tarinoille. Käyntilistalla. Sitten joskus.

  Muikeaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkopukuisia naisia tuntuu olevan joka toisessa linnassa. :) Opas kertoi myös raskaiden patsaiden siirtyilevän yön aikana hänen palattuaan aamulla töihin. No, tarinoita voi kuka tahansa kertoilla. Eri asia on kokea itse, kuten minä kolmesti mieheni mökillä, yli 100 vuotta vanhalla sukutilalla.

   Valoisaa marraskuuta!

   Poista
 2. Hui pelottava tarina, mutta tosi kaunis kartano ja ympäristö! Tämäkin pitää laittaa listalle, missä olisi joskus mukava käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nukuin kaikki valot päällä, koska oli aika karmiva olo sen kummituksen takia. Mutta hieno paikka, kannattaa käydä - ja sain nukkua rauhassa. 😊

   Poista
 3. Kiitos, kun kerroit minulle uudesta blogistasi. Onpa kiva taas katsella kuviasi. Huomasin sinun kommenttisi omassa blogissani vasta nyt. Tuohon Mercuriuksen patsaaseen olen törmännyt Källskärissä (saari Kökarista etelään) ja täällä Janakkalassa eräässä yksityispihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sehän on Merkurius. Kiva, että sinäkin olet vielä maisemissa! :) Olen tosiaan kuopannut vanhat blogini, mutta täällä on paljon kuvia niiltäkin ajoilta, wri näkökulmasta vain. Oudommat ja mystisemmät jutut laitan edelleen toiseen blogiini, joka löytyy tuolta listasta. :)

   Poista
  2. Olenhan minä, vaikka päivitänkin blogiani aika laiskasti. Mutta en haluaisi unohtaa teitä mielenkiintoisia blogiystäviäni. Viime kesänä kävin Raumalla tapaamassa yhtä blogiystävääni ja olipa mukavaa nähdä ihan kasvoista kasvoihin monien blogivuosien jälkeen.

   Poista
  3. Minäkin olen tutustunut blogieni kautta moniin mielenkiintoisiin ihmisiin, mm. yhteen näyttelijään New Yorkissa, ja tapasimme lopulta Helsingissä pari kesää sitten. Muuten emme varmaan koskaan olisi tutustuneet.

   Poista