perjantai 1. tammikuuta 2021

Uusi Vuosi pamahti käyntiin! - New Year started with a blast!

Ihmiset olivat ilmeisesti ladanneet koko koronavuoden turhautumisensa paukkuihin, koska uuden vuoden aatto oli tauotonta ilotulitusta iltakuudesta lähtien ja parvekkeelta avautuva pelto oli sakeanaan savua ja ruudinkatkua. Näkyvyys oli hetkittäin nolla ja oli pakko sulkea parvekelasit hetkeksi, ettei savu olisi tunkeutunut asuntoon. Mutta mielestäni kaikki oli sen arvoista ja ilotulitukset juhlistavat näyttävästi uuden vuoden alkua.

People had apparently spent all their frustration and money on fireworks as the field before my balcony was covered in smoke and stinking powder. But it was all worth it and there's no new year's celebration without fireworks.


Kuohari kuin timantti. 💎 - Sparkling diamond. 💎


Uuden Vuoden kekkerit. - New Year party.


Vampyyrinmetsästys - Vampire hunt


Välipäivinä kävimme lounaalla Munkkiniemen Naples'issa. Hyvä salaattipöytä ja viihtyisä tunnelma. - After Christmas we went to dine out for a change.


Mehevä munakoisopizza. - Juicy eggplant pizza. (My boyfriend is an alien!)


Jouluamaryllis nupulla. - Budding amaryllis.


Viisi kukkaa kerralla! - Five flowers opening!

Uusi Vuosi on ihmeitä täynnä!


12 kommenttia:

 1. Aivan upea vaalea amaryllis 💛 Kuohuviinipulloa ihailen myös vaikka en sisällöstä pidä 😀 Kivaa perhetouhua teillä ja kutsuvan näköinen pizza. Meillä oli tänään ruokana pizzaa. Happy New Year to you all 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juon erittäin harvoin alkoholia, mutta kuoharia pitää olla uudenvuoden kunniaksi. 😊 Oli kyllä hyvää, suosittelen kuoharin ystäville, ja tosi kaunis pullo.

   Amaryllis näyttää jäätävän kauniilta - siinä on sellaisia jääkiteen näköisiä kimalteita.

   Poista
  2. Harvoin minäkin alkoholia nautin. Tykkään punaviinistä. 🍷

   Poista
 2. Upean värinen amaryllis.
  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Amaryllis näyttää upeammalta päivä päivältä, kun kukat avautuu. <3

   Poista
 3. Komea kukka. Voihan harmi että oli noita paukutteluja, täällä kun on tämä lockdown niin onneksi se esti paukuttelut tällä kertaa. Juhlia sai vain oman ydinperheen kanssa.
  Ihania herkkuja teillä oli aattona, oikein hyvää alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Minusta ilotulitus kuuluu uuteen vuoteen, ei haitannut hetkellinen savusumu. :-)
   Munkkiniemi on ihana asuinalue, merikin niin lähellä. <3

   Poista
 4. P.S., PIzzat näyttää hyviltä. Piti ihan googlata tuo Naples, Munkan kasvatti kun olen.

  VastaaPoista
 5. Vastaankin tänne sun kysymyksiisi: eli täällä on maaliskuusta lähtien kuollut noin 3.300 ihmistä, suurin osa ikäihimisiä tai sellaisia joilla taustalla sairauksia. Asukkaita täällä on 9.5 miljoonaa. Tartuntaluvut viime päivinä 5000 paikkeilla, mutta nuo tartunnat keskittyneet kahteen sektoriin eli arabit ja ultraortodoksit, kun taas Tel Aviv on vihreä eikä paljon taruntoja suhteessa, joten tätä lockdownia voisi pitää poliittisena päätöksenä kun ei olla osattu pitää kurissa noita kahta sektoria jossa on välinpitämättömyyttä koronarajoituksiin. Sairaaloissa tällä hetkellä koronapotilaita 699 mikä ei niin paljon kun ajatellaan että ihmisiä on paljon, rokotukset meneillä ja monta sairaalaa. Mutta täällä aina pelätään että luvut nousevat. Keväällä 1. lockdownin aikana telkkarissa harva se päivä kerrottiin että tuhansia tulee kuolemaan koronaan, kun loppujen lopuksi kyse ol parista sadasta, joten kukaan ei enään usko noita uhkakuvia. Täällä myös testataan tosi paljon, ja testauskynnys matala, joten tartuntaluvut liittyvät myös testausmääriin.,
  Tämä 3. lockdown on vähän reikäinen, sillä vaikka julkinen liikenne toimii puoliteholla, monet taas kotona kun työpaikat kiiinni niin koko viikon on ollut kuitenkin aika paljon liikennettä ja ihmisiäkin kaduilla, joten eiköhän taas kiristetä näitä rajoituksia, kuten nyt uhkaillaan. Ensimmäisellä kerralla kaikki ihmiset pysyivät tosiaankin kotona , koska silloin pelättiin ja tietoa oli vähän, toisella kerralla vähemmän ja nyt kolmannen lockdownin kohdalla ihmiset eivät enään oikein jaksa olla "kilttejä" etenkin kun nämä lockdownit ovat tuhonneet etenkin pienyrityksiä. Poliiseja näkee kyllä siellä sun täällä, mutta toisin kuin 1,. ja toisenkin lockdownin aikana poliisit taitaa valvoa enemmän liikennettä kaupunkien välillä, kokoontumisia ym. Esim urheilla saa ilman tuota 1 km rajoitusta, joten kaikki urheilevat;D Eli aika reikäinen on ollut tämä 1 lockdown viikko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Siellä selkeästi pahempi tilanne kuin täällä, mutta itsekin mietin sitä, että onko näistä rajoituksista lopulta enemmän haittaa kuin itse taudista. Vaikea sanoa, kun on niin paljon ristiriitaista tietoa. Itse olen huolissani lähinnä sananvapauden ja ihmisoikeuksien rajoituksista sekä ihmisten jakautumisesta kahteen leiriin. Vaikuttaa hajoita ja hallitse -taktiikalta. Mielestäni on tärkeää, että ihmiset pitävät kiinni oikeuksistaan samalla, kun noudattavat järkeenkäypiä rajoituksia. Monissa maissa vallanpitäjät ovat käyttäneet tilaisuutta hyväkseen ja pelolla on helppo hallita.

   Voimia sinulle ja toivotaan, että tilanne siellä paranee rokotusten myötä! <3 Itse en uskalla rokotusta ottaa ainakaan vielä, koska olen aiemmin saanut kahdesta rokotteesta vakavia haittavaikutuksia - ja olen kuin ihmeen kaupalla välttynyt koronalta, vaikka lähipiirissä ollut useita tapauksia ja olen töissä tuhannen oppilaan koulussa.

   Poista
 6. Ehkä on perää siinä, mitä sanoit paukuista ja koronasta.
  Me olemme aikaisempina vuosina paukutelleet melko maltillisesti, mutta nyt tuli satsattua tulitteisiin lasten pyynnöstä ja iloksi.
  Tuo amaryllis on tosi kaunis.
  Ihanaa tätä vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuotta sinnekin! Amaryllis vain kaunistuu päivä päivältä, viides kukka aukeaa kohta. <3

   Poista