keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Lomaa, lääkkeitä, viiniä ja leffoja - Relaxation with wine, pills, movies and meditation

 

Café Javan herkullinen ja terveellinen avokadokauraleipä. Kävin lääkärissä hiihtolomani ensimmäisenä päivänä neuvottelemassa lääkityksestä ja palkitsin itseni kahvila-aamiaisella. Kuten kuvasta näkyy, tiet olivat jäisiä kuin luistinrata, joten juoksulenkkini siirtyi seuraavalle päivälle. Aloitin juoksemisen uudestaan puolen vuoden tauon jälkeen, kun lääkkeet alkoivat vihdoin tepsiä. -
Delicious avocado oat bread for breakfast. I started my winter holiday with a doctor's appointment and came to a café in the city centre. The roads were icy so I had to skip my morning run anyway. I started running again after a six month's break as the medication finally started to work.


This lemon cheese cake was totally unnecessary and totally unhealthy.


Lääkkeitä jälkiruoaksi. Verenpaineeni oli taas 97/140, joten otin betasalpaajaa sydämensykkeeseen. Minulla ei todellakaan ole tapana popsia pillereitä, mutta lääkekuurini nostaa verenpainetta ja sykettä ja saa minut käymään ylikierroksilla ja leijumaan seitsemännessä taivaassa. - Happily and heavily medicated. My medication lifts my blood pressure and spirits so my heart is racing and my mind is levitating in seventh heaven. I usually avoid medication but sometimes it's necessary.


Viiniä loma kunniaksi! Rento lomafiilis on taattu, kun nauttii pari lasia viiniä kortisonin ja betasalpaajan kanssa. 😄  Juon erittäin harvoin, mutta pari lasillista viiniä tai kuoharia juhlan kunniaksi on mielestäni sallittua. - Wine for the occasion! I was feeling really relaxed after cortisone, beta blocker and a couple of glasses wine. 😄 I rarely drink but sometimes I allow myself a little intoxication.


Pakkasessa oli edelleen kantarelleja kesän jäljiltä, joten mies kokkasi kantarellirisottoa. Joukossa myös sipulia, kesäkurpitsaa, herneitä, parmesaania ja pari desiä valkoviiniä. - We still had chanterelles in the freezer so my boyfriend made chanterelle risotto with onion, zucchini, peas, parmesan and white wine.


Lomalla on aikaa kokkailla. Tein herkkuruokaani munakoisovuokaa, seassa sipulia, valkosipulia, tomaattia, paprikaa, tuoretta basilikaa, mozzarellaa ja parmesaania. En jaksa itkettää ja paistaa munakoisoja, vaan höyrytän ne kattilassa suolattuina. - Holiday cooking. I made melanzane, my favourite food, as I love egg plants. I don't make the egg plants cry anymore, I just cook them soft in a steam kettle, sprinkled with salt.


Herkullista - ja viinikin sopii italialaisten ruokien kanssa. -
Delicious - and wine belongs with Italian foods. 🍷


Leffailta, kun ulkona tuiskuaa jääkiteitä. Mies on varsinainen hedonisti, voivotteli väsymystä, koronan jälkioireita ja halusi hierontaa ja hemmottelua. - Movie night when it's blowing ice outside. Boyfriend is a real hedonist, just complains about continuing corona symptoms (winter depression I say) and craves for massage and pampering.


Tein löytöjä Filmihullussa. ❤ Blade ja Gary Oldmanin Dracula ovat ikiaikaisia suosikkejani. Kolmas on Interview with a Vampire, pääosassa Tom Cruise, mutta sitä en löytänyt. Améliekin näyttää tuossa ihan vampyyriltä. Lempileffat on ostettava itselle, koska niitä ei netistä löydy, joten olen alkanut uudestaan kartuttaa dvd-kokoelmaani. - Found some treasures in a movie shop. I love vampire movies like Blade, Dracula and Interview with a Vampire. And romantic classics like Amélie - who looks like a vampire there. ❤


Hiihtolomalla olemme katsoneet kaksi romanttista klassikkoa: Magic in the Moonlight ja Midnight in Paris, joissa molemmissa on ihanaa ranskalaista 20-luvun tunnelmaa. - We watched two wonderful movies from 1920's France: Magic in the Moonlight and Midnight in Paris. Well, they were my choice - my boyfriend was mostly reading news of the Mars lander.
But now I'm going to run, exercise and meditate and quit drinking wine. More about meditation later....

Mutta nyt aion juosta, jumpata ja meditoida ja lopettaa viinin litkimisen. Avaudun meditaatiosta tuonnempana...


6 kommenttia:

 1. Kiinnostavia leffasuosituksia, en ole nähnyt noista yhtäkään. ☘️

  Eka kuva vetää puoleensa, hienosti kuvattu sisältä niin että näkyy ulkomaisemaa.

  Lemon cheese cake, totally unhealthy...? Beg to differ; onhan siinä terveellistä sitruunaa 🍋 😀 🍋

  Upea kuva viinipullosta ja laseista. Alkoi tulla mielitekoja. Onneksi kohta on ruoka-aika 🍔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvää tuo luomuviini. Sitruunakakku oli hiukan liian makea, olisi saanut olla rahkainen ja kirpeämpi. 🍋 Leffoista suosittelen Amelieta ja kahta vikaa - pitäisit varmasti! 🙂

   Poista
 2. Hienoja kuvia, jotka herättävät mielitekoja.
  Kukapa ei hieronnasta nauttisi.
  Minun alkoi tehdä mieli munakoisovuokaa. Vaan joudun odottamaan seuraavaa kauppareissua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munakoiso on herkkuani, ja nykyään koisoja ei kuulemma edes tarvitse itkettää, kun ovat miedompia. Mies urheilee niin paljon, että lihaksia pitää hieroa. Minä taas alan kikattaa, jos mua hierotaan, joten hartiahieronta riittää. 😄 Olen nolannut itseni pari kertaa hierojalla, kun en voinut lopettaa kikatusta.

   Poista
 3. Nam, herkullisen näköinen avokaadoleipä, samoin kuin sitruunakakku:) Tsemppejä lääkityksen kanssa. Minäkin juon tosi harvoin, mutta joskus lasi viiniä tekee hyvää:) Tykkään Allenin leffoista, ja noista olen nähnyt alemman. Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Lääkitys tepsii tosi hyvin ja sivuvaikutukset sitäkin parempia. Olen tosi energinen ja hyväntuulinen koko ajan. 😊

   Poista