tiistai 13. lokakuuta 2020

Identiteetin etsintä - Searching your identity

Itse en arvota ihmistä sen kautta, mitä hän tekee työkseen, vaan sen kautta, millainen persoona hän on ja miten hän kohtelee muita. Mutta ymmärrän, että ilman työtä on vaikea säilyttää hyvä itsetunto. Mieheni miettii edelleen, mitä tekisi elääkseen. Hän on lopputyötä vaille valmis energiatekniikan insinööri, mutta ei halua tehdä insinöörin töitä lopun elämäänsä. Valmistuin itsekin aikoinaan tutkijaksi, mutta lopulta vaihdoin alaa ja nykyään olen sattumien kautta päätynyt unelma-ammattiini. Nuorempana en olisi ikinä uskonut, että haluaisin tehdä tätä työtä, mutta elämä johdatti oikealle polulle.

Oma tyttöni haaveilee tällä hetkellä opettajan ammatista ja poikani haluaa poliisiksi - hyvin kasvatettuja lapsia siis. Toivon todella, että he löytävät ammatin, jossa viihtyvät ja joka myös elättää, ja malttavat opiskella kunnon tutkinnon. Mutta entä jos sopivaa ammattia on lähes mahdoton löytää? En itsekään tiedä, mitä tekisin, ellen olisi sattumalta ajautunut tälle alalle. Olisin ehkä terapeutti, koska teen sitä vapaa-ajallakin täysin ilmaiseksi... Tai valokuvaaja, koska se on suuri intohimoni kirjoittamisen ohella. Kirjoittamalla tuskin elää, joten Luojan kiitos, että minulla on ammatti, jossa ehdin myös uppoutua kirjoittamiseen.

I think a person's worth is in his personality and deeds, not in his career, but I understand it's hard to maintain a good self-esteem if you can't find a proper job. My boyfriend is an engineer but hates the job so he wants to find another career, but it seems virtually impossible. It was difficult for me too - I was a scientist but eventually ended up doing something completely different which seemed like destiny. I honestly don't know what I would do if I hadn't found this profession. I might be a therapist because I'm already helping people for free... I also wanted to be a photographer but now I'm just taking photos of my life. My boyfriend is still wondering what to do and it's getting harder as he ages.


Mies on elementissään luonnossa ja on haaveillut jopa omavaraistaloudesta kaukana erämaassa. - Nature is his element and he has even dreamed about living on a farm in the wilderness.


Taivaanrannan kalastaja


Gladiaattori. Toisinaan tuntuu, että hän on syntynyt väärään aikakauteen. Joskus ritarien ja linnojen aikakaudella hän olisi varmasti ollut menestyjä. - Gladiator. Sometimes I think he was born in the wrong century. He would've probably been a successful knight in the Middle Ages.


Taksikuski ja jopa veturinkuljettaja ovat olleet mietinnässä. Joka poikahan haluaa isona veturinkuljettajaksi, mutta mieheni harkitsee sitä ihan tosissaan. - He used to be a taxi driver and now he is seriously considering becoming a train driver.


Muita haaveita ovat olleet kokki ja lennonjohtaja. Mutta lennonjohtajan työ on todella rankka ja vaativa, enkä haluaisi nähdä toisenkin mieheni uupuvan. Ex-mieheni oli vaativassa ja hyvin palkatussa työssä, joka vei hänen kaiken energiansa ja minä olin vuosia kotiäiti. Nyt osat ovat vaihtuneet, mutta onneksi viihdyn omassa työssäni. - He has also considered chef and air traffic controller, but the latter is really demanding and it would probably wear him out.


Juoksijan ura on myös ollut harkinnassa, mutta onko siitäkään loppuelämän elannoksi... Kadettikoulu ja armeijaurakin olivat mielessä, mutta jos oma arvomaailma on ristiriidassa työn kanssa, niin eipä sekään taida olla oikea ratkaisu. - He has also considered becoming a runner because he's quite fast and is already running all the time. Or becoming a military officer but if it's against your values it's the wrong choice.


Olen ehdottanut valokuvamallin uraa, koska hän on todella kuvauksellinen. Ja kuvanveistäjän uraa, koska kivimöhkäleistä maksetaan kymmeniä tuhansia ja se olisi tavattoman coolia! Valokuvamalli ja kuvanveistäjä! Menettäisin hänet varmaan jollekin huippumallille... - I suggested that he should be a photo model because the camera loves him. Or a sculptor because he is a sculpture himself. That would be so cool! A sculptor and a photo model! Oh well, I would probably lose him to another photo model...


Olen ehdottanut myös kiinteistövälittäjän uraa, koska kukapa ei ostaisi asuntoa tuollaiselta myyntitykiltä? Hän osaa olla todella hurmaava ja vakuuttava ja rakastaa rahaa ja bisnestä. Harkinnassa on ollut myös meklarin ura, mutta toivon todella, ettei hän ala pelaamaan golfia... Mieluummin frisbee-golfia. - I have also suggested real estate agent because who wouldn't buy an apartment from a guy like that? He can be very charming and persuasive and he loves money and business. So he has also considered being a broker but I sincerely hope he will not become a golfer... Frisbee golf I can tolerate.


Parasta olisi vain voittaa 90 miljoonaa Eurojackpotissa ja elellä herroiksi. Myönnettäköön, että tämä oli myös tekosyy julkaista miehestä mahdollisimman monta tyylikästä kuvaa. Aika näyttää, minne sattuma ja elämä vie - tuskin parisuhteestakaan tulee mitään, ellei toinen ole onnellinen, joten toivon todella hänen löytävän unelma-ammattinsa.

I suppose our best chance is to win 90 million in the lottery and live like kings. Granted, this was also an excuse to publish as many cool pictures of him as possible. Time will tell where our lives will lead - I don't think a relationship can last if the other person isn't happy with his own life so I sincerely hope he will find his dream career.


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti miehesi löytää sellaisen työn mistä hän pitää ja joka innostaa. Sellaiset joille ammatinvalinta on täysin selvä ovat kyllä onnekkaita. Itsekin olen tehnyt vähän sitä sun tätä miettiessäni mitä haluan olla;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Ihmettelen, miten joillakin on urasuunnitelmat valmiina jo yläkoulussa. Onhan se mielenkiintoista tehdä erilaisia töitä, mutta aika raskasta aina opetella uutta ja vaihtaa työpaikkaa. Itsekin olen kokeillut kaikenlaista nuorempana kesätöissä, mutta nyt en kyllä vaihtaisi mihinkään.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Thanks for your comment!