lauantai 27. helmikuuta 2021

Olemassaolon sietämätön keveys - Unbearable lightness of being

Tänään olin niin täydellisen tyytyväinen elämääni, etten kerta kaikkiaan keksinyt, mitä enää olisin halunnut tai tarvinnut. Ensin ajattelin, että kokemani tunne on tylsyyttä, mutta tarkasteltuani sitä hetken totesin sen olevan täydellistä rauhaa ja tyytyväisyyttä. Kävin kahvilassa, mutta minun ei ollut edes nälkä - yksikään kakku ei houkutellut minua. Olisin voinut tavata useampia ystäviäni, mutta sille ei ollut mitään tarvetta. Voisin soittaa pianoa, mutta miksi? Voisin maalata, mutta mitä turhia. Voisin juosta, mutta juoksin jo eilen. Voisin meditoida, mutta minulla on jo kaikki tieto, mitä tarvitsen tällä hetkellä. Olen terve, lapseni voivat hyvin, miesystävä on mökillä pilkkimässä, en kaipaa mitään. Miksi edes olen elossa?

Miesystäväni totesi juuri eilen, että jos kaikki ihmiset uskoisivat samaan hömppään kuin minä, niin kukaan ei enää tavoittelisi mitään. Hänen mielestään ihminen tarvitsee jonkin verran stressiä ja tyytymättömyyttä saadakseen aikaan asioita. Ja on omasta mielestään elänyt liian yltäkylläistä ja suojattua elämää viitsiäkseen laittaa tikkua ristiin - ja syyttää siitä vanhempiaan. Hän on varmasti oikeassa. Jos olet tyytyväinen elämääsi, ei ole mitään syytä enää tavoitella mitään. Mutta emmekö me juuri siihen pyri? Ja kun saavutamme sen, tulee tyhjä olo - no entäs nyt?

Mutta tämä tyhjä olo on erilainen kuin se, jonka haluaa epätoivoisesti täyttää jollain. Oikeastaan minulla on täysi olo. Minulla on juuri nyt kaikki mitä haluan ja tarvitsen, voin vain olla ja katsoa, kun maailma hyörii ympärilläni.


Maybe I could just keep spreading love - what could be more important? ❤


Näin taas lukuja 616 ja 444 kaikkialla ympärilläni. Molemmat viittaavat manifestaation voimaan:

The meaning of 444 is to envision your future and to create a plan to help you get there. When you create a plan for the things that are important to you, you have the creative power to make choices and choose a way of life that is most meaningful for you.

Asioiden ollessa hyvin, olisi viisasta käyttää kaikki ylimääräinen energia manifestaatioon, halutun tulevaisuuden saavuttamiseen. Minulla on tällaisessa tilanteessa aina tapana pelätä, että tämä on vain tyyntä myrskyn edellä, kun voisin ajatella tämän rauhan olevan palkinto siitä, miten paljon olen tehnyt asioiden eteen. Usein myös ajattelen, etten ansaitse tällaista onnea, mutta jos kerran joku muukin ansaitsee, niin miksen minäkin?

Miesystäväni eksistentiaalikriisi on oikeastaan hyvin samankaltainen kuin minulla. Hän ei kerta kaikkiaan keksi, mitä hänen pitäisi tehdä elämässä, koska missään ei ole mitään järkeä. Turhuuksien turhuus, kaikki on turhuutta...  Minulla on ollut hyvin samanlainen olo lapsesta asti, olen odottanut kuolemaa koko elämäni, mutta myönteisessä mielessä. En tietenkään halua kuolla, mutta mielestäni elämä ja asioiden tavoittelu maapallolla on täysin järjetöntä. Entäs sitten, jos minulla on paljon rahaa ja hieno talo? Minullahan oli jo hieno talo, mutta en ollut sen onnellisempi.

Joten mies juoksee, juoksee loputtomasti, ja minä etsin elämän salaisuutta.


Searching yourself in the eyes of another.


Today I was feeling so peaceful that at first I thought I was bored but then I realized I'm just really content - I don't need anything. This is the state I've been reaching for and now I'm there. I was standing in the middle of a busy promenade in the city and feeling completely calm and zen.

So what now? This is the existential crisis we've both been having all our lives. What is the purpose of being here and pursuing things? My boyfriend complains his life has been so easy and abundant thank to his parents that he never had any motivation to do anything. And I've basically been wondering why I'm alive, waiting for death ever since I was born, because everything seems so pointless. I'm not depressed, I really enjoy all the little things in life, but I feel I've achieved everything I want to achieve.

So my boyfriend keeps running like Forrest Gump, and I keep searching for the secret of life.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti