lauantai 14. marraskuuta 2020

Perjantai 13. Ilon ja onnen päivä! - Friday the 13th! Day of good luck and happiness!

 

Älä usko, mitä sinulle on kerrottu. Luku 13 on onnenluku, samoin kuin luku 666 (kuten toisessa blogissani kerron). Pelkäsin eilistä niin, että näin painajaista, jossa hampaani tippuivat suusta, mutta lopulta uskaltauduin hammaslääkärille pitkän tauon jälkeen ja nyt lohjennut hampaani on vihdoin paikattu sellaisella kivunlievityksellä, että leukani on vieläkin turta. Hammaslääkäripelkoni oli karmeiden kokemusten myötä paisunut järjettömiin mittoihin, mutta viimeiset kolme positiivista kokemusta ovat palauttaneet luottamukseni hammaslääkäreihin. Minulle on tehty melkoisia operaatioita menneisyydessä. Kasvoni on käytännössä kursittu kasaan titaaniruuveilla, kymmenen ylimääräistä hammasta on poistettu ja lisäksi olen saanut osakseni epäasiallista kohtelua. Olen kiitollinen kaikille niille taitaville ja ystävällisille lääkäreille ja hoitajille, jotka ovat minua vuosien varrella hoitaneet, mutta matkalle on mahtunut myös todella epämiellyttäviä kokemuksia. Nykyään ymmärretään, että ihmisten kipuherkkyys on erilainen eikä hammaslääkärissä tarvitse sietää infernaalista kipua, jos kerran kivunlievitystä on saatavilla.

Don't believe what you've been told. Numbers 13 and also 666 are lucky numbers instead of evil (as I explain in my other blog New Horizon). I was so afraid of yesterday that I had a nightmare where all my teeth fell off but finally I dared to enter the dentist's room and fixed my chipped tooth with painkillers that would take out a bear. I've had massive operations in the past, my whole face screwed back together with titanium screws, several teeth cut out etc. And I've endured pain which nowadays isn't necessary anymore because dentists have better equipment and better medication - and also better education I guess.

Hammasrivini on nykyään siisti, kiitos oikomishoidon. 
Happy dental patient. 😀


Eilinen erotti myös minut ja mieheni kahdeksi viikoksi, koska sain kuulla, että hänen isällään on korona, ja he ovat olleet viime viikon yhdessä mökillä, joten mieheni on nyt kaksi viikkoa karanteenissa, kenties pidempään, jos sairastuu itse. Emme ole olleet erossa kuin korkeintaan viikon näiden kuuden ja puolen vuoden aikana, joten kieltämättä tämä on omituista, mutta toisaalta kuin lomaa, koska saan pitkästä aikaa keskittyä vain omiin asioihini ja lapsiini. Ehkäpä tämä kahden viikon ero on hyväksi, koska olen introvertti Vesimies, joka kaipaa välillä omaa rauhaa ja sitä ei ole ollut pitkään aikaan.

Yesterday also separated me and my boyfriend for two weeks because I learned that his father had a positive corona result and they've spent last week together at the cottage. So far we've only been apart for a week during these six and a half years so this feels kind of strange but also kind of liberating. Finally I have time to concentrate on myself and my kids only. Maybe this is a good thing because I'm an introvert Aquarius and I need plenty of freedom and space - which I haven't had in a long time.


Madeira ❤


10 kommenttia:

 1. Minulle tuli juuri karanteenitodistus Helsingin kaupungilta salatulla sähköpostilla kun oli 10 päivää erityksissä työpaikalla sattuneen altistuksen vuoksi. On nämä jännittäviä aikoja. Tartunta-aika on kuulemma keskimäärin 4 - 6 päivää.

  Hammaslääkäristä sellainen ajatus että jotkut maahanmuuttaja-oppilaani ja heidän lapsensa ovat päässeet vasta Suomessa hammashoidon pariin. Hyvä että menit hoidattamaan hampaasi.

  Nousin tänä aamuna ja katsoin lieden kelloa. Se oli 5.55. 😀 Ajattelin sinua, mutta en muistanut mitä viitoset tarkoittavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlaa, en minäkään muista. 😊 Hyvin uaein tuokin luku näkyy.

   Joo, katsoin eilen Nenäpäivä-ohjelmaa ja kyllä kävi sääli pakolaisia, jotka eivät saa mitään hoitoa ja apua. 😢 Olemme etuoikeutettuja, kun meillä on Suomessa lähes ilmaista ja hyvää hoitoa kaikille!

   4-6 päivää eli siinä ajassa pitäisi oireiden ilmaantua? Luulin, että oli kaksi viikkoa. No tässä nyt odotellaan ja toivotaan parasta... En ole huolissani miehestäni ja hänen vanhemmistaan, koska ovat todella tervehenkistä ja urheilullista sakkia. Lieviä oireita tällä hetkellä kaikilla.

   Poista
 2. Toivotaan parasta miehellesi ja hänen vanhemmilleen.
  Onneksi uskaltauduit hammaslääkärille.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Pelko pois! Sekä hammaslääkäri- että koronapelko. 😊

   Poista
 3. Enkä tietenkään iloitse siitä, että miehelläni ja hänen vanhemmillaan on korona. Vaan siitä, että vapauduin pelostani ja siitä, että saan levätä. 😊 Olen sitä mieltä, että ilo auttaa myös paranemaan. ❤

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti ei tullut koronaa miehellesi ja hänen isälleen, Hammaslääkäripelko voi todellakin tulla kurjien kokemusten jälkeen.Minulla oli ihan nuorena hammaslääkäri joka käytti minua jonkinlaisena koekaniinina ja teki suuria virheitä suuhuni.Minulla on nykyään täällä ihana ruotsalainen hammaslääkäri,joka on miellyttävyydellään poistanut hammaslääkäripelkoni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ikävää! Onneksi olet päässyt peloistasi, mutta onpa törkeää tuollainen lapsen käyttäminen koekaniinina.
   Mieheni isällä on siis korona, mutta suht lievä. Täytyy nyt toivoa, etten ehtinyt saada tartuntaa viikko sitten.

   Poista
 5. Minä en ole tuollaisten lukujen antanut itseäni häiritä. Mutta ovathan ne mielenkiintoisia sinänsä, varsinkin tarinat, miten ne ovat saaneet merkityksensä.

  Korona-aika tuottaa monenlaisia uusia tilanteita elämäämme. Kuulosta hyvältä, että olet löytänyt miehesi karanteenista myös hyviä puolia. Näinhän sitä paremmin jaksaa, kun kääntää kolikon toisen puolen esiin.

  Hienoa, että kävit suoraan kohti hammaslääkäripelkoasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no eipä tästä vapaudesta voi paljon iloita, kun olen itsekin nyt nuhakuumeessa - mutta en koronassa! Tosin testitulos ei ole 100% varma, joten pysyn eristyksissä, kunnes paranen.

   Poista
  2. Niin ja miehelläni myös korona, mutta ei tosiaan ole nähty yli viikkoon, joten en joutunut karanteeniin. Eristin itse itseni tämän flunssan takia. 😊

   Poista